Empowerment workshop: Shining Magic Make-over

Workshops:

Neem contact met ons op voor deze en andere workshops! Voor informatie over inhuur kun je een email sturen naar: happywomandesign@gmail.com of bellen met: 0613795437.

Voorbeelden van workshops die Happy Wo-man organiseert bij festivals en voor bedrijven zijn:

Empowerment workshop:

In deze workshop nodigen we mensen uit voor een ” shining magic make-over”! Het is een speelse, empowerende workshop met rollenspel, geïmproviseerde dans en drama. Perfect voor groepswerk, persoonlijke ontwikkeling, teambuilding en culturele evenementen. Hieronder is deze workshop extra uitgelicht.

Sustainability workshop:

Vernieuw je bewustzijn van onze prachtige planeet met elkaar op een sociale en speelse manier! Deelnemers brengen hun eigen kleding mee en maken iets nieuws van op een artistieke, creatieve manier. Terwijl zij hun favorieten pimpen, nodigen we hen uit om verhalen te vertellen over hun leven, hun omgeving/buurt, familie, cultuur, het bedrijf etc. Een prachtige workshop over bewustwording van duurzaamheid, op een manier die verbindt. Verschillende thema’s zijn mogelijk, kijk met ons wat past in jouw eigen zoektocht.

Storytelling workshop:

Sheherazades Verhalentent: is een interactieve storytelling in de sfeer van 1001 nacht liefdesverhalen of andere thema’s. Perfect voor teambuilding and culturele evenementen. We kunnen de focus leggen op de performance of aan jullie de storytelling principes overdragen, en je leren om zelf verhalen te vertellen en ermee te werken. De verhalentent is aanpasbaar aan alle thema’s en vragen die jij hebt, dus laat het ons weten! Hieronder is de workshop extra uitgelicht!

Teambuilding workshop:

In deze workshop gaan we naar buiten, naar de Sloterplas, die maar 5 minuten lopen is van onze plek vandaan. We zwerven door de natuur en verzamelen kruiden en planten voor de lunch. Terug in onze locatie, maken we die samen met onze vrolijke dansende kok klaar!  Terwijl jullie samen eten, kun je met hernieuwde energie en inspiratie aan de slag met een nieuw ontwerp van jullie bedrijvenvisie, een ultieme droom, een totaal ander werkprogramma of een andere prikkel die je bedrijf of instelling duurzaam vooruit brengt!

Vision experience voor bedrijven/instellingen:

Een hele dag lang innovatieve teambuilding en visioning! Janine als groepscoach en facilitator, is uitnodigend en daagt mensen uit met gevoel voor humor. We bieden jouw bedrijf, team of instelling een programma op maat, om jullie motivatie, productiviteit en onderlinge samenwerking te verdiepen. Vertel ons wat je wenst en we ontwerpen een programma voor jou en je team dat jullie bedrijf helpt door een transformatie heen. Janine werkt samen met kunstenaars en trainers van oa. de Broedplaats HW10.

Blotevoeten dans:

Wat is er fijner dan op je blote voeten dansen en alles van je afgooien? We organiseren verschillende soorten blote voeten dans, zoals Wild Soul Dans en Massagedans. Daarmee zijn we regelmatig te vinden op festivals, maar ook in Studio 14, onze vaste ruimte in Amsterdam. hieronder wordt blote voetendans extra uitgelicht.

 

Workshop: Shining Magic Make-over

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles wat er niet (altijd) mag zijn, wat we weghouden of onderdrukken mag gevierd worden..gedanst, gekoesterd en geïntegreerd…

In deze speelse workshop gaan we onszelf en elkaar ont-moeten op een heel andere manier dan gebruikelijk. De workshop begint met een liefdevol ontmoetingsritueel waarna deelnemers zichzelf en elkaar gaan “versieren”. Met complimenten, dans, in stilte of in klank…. en ook letterlijk! Doel is om delen die je misschien niet (vaak) durft te laten zien, uit te nodigen om er helemaal te zijn en geleefd te worden. Dat kunnen licht – en schaduw delen zijn, speelse kindtypes of oude wijze zielen typen, manlijke en vrouwelijke aspecten, goddelijke en demonische kanten van jezelf. Deze oer-kanten in ieder mens brengen we tot uitdrukking in de kleding en versierselen in ons lijf, waarna we met elkaar flirten, dansen, masseren of op andere wijze liefdevol verbinden. Met deze workshop nodigen we elkaar en onszelf uit om alle verloren en onderdrukte delen te helen, te omarmen en te integreren in liefde en licht. Vorm en verloop variëren per workshop.

 

Workshop: Sheherazades Verhalentent

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

liefdesverhalen als brug tussen culturen:

Veel verhalen zijn in de loop der tijden veranderd. Janine brengt ze op eigenwijze terug naar de kern en tot leven: de liefdeslessen van waaruit ze ontstaan zijn en in oude tijden doorgegeven. Ook vandaag de dag zijn zulke verhalen inzichtgevend, speels en heerlijk om bij weg te dromen. Ze betrekt het publiek bij haar verhalen en er is eventueel ook live muziek bij. Ook andere thema’s zijn mogelijk!

 

Workshop: Blote voeten dans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We organiseren twee soorten Blotenvoetendans: Wild Soul Dance en Massagedans.

Massagedans

Massagedans is een zachte dans, ontwikkeld door oa. Leo van Vliet en wordt in heel Nederland gegeven. Het is een dans waarbij deelnemers met elkaar contact maken op een zachte, liefdevolle manier. We houden rekening met elkaars wensen en grenzen, we zijn in volledige afstemming, zonder seksuele of relationele verwachtingen. De dansers bepalen onderling de intensiteit en de mate van overgave die veilig voelt. Niets moet, het gaat over ontmoeten in een open houding. In overgave genieten van lichaamscontact, van elkaars levensenergie. Laat je verrassen door deze dans en je zintuigen in vuur en vlam komen. Tijdens deze dans wordt zo min mogelijk gepraat, zodat je helemaal uit je hoofd kunt komen. De dans is geschikt voor mensen die vertrouwd zijn met aanraking door dans, massage of andere vormen van persoonlijke groei. Meer over massage dans in heel Nederland vind je hier. Je kunt je opgeven via Wilde Ziel, door wie de massagedans ook gegeven wordt, zie hier.

Wild Soul Dance

Wild Soul Dance, ontwikkeld door Janine Vermeulen is een dansvorm geïnspireerd op Tantra, Vijfritme dans, Psychodrama en Storytelling. De dans wordt gegeven door de trainers van Wilde Ziel, Janine & Mark. Op uitnodigende wijze gaan dansers op onderzoek uit en laten zich inspireren door alles wat zich aandient in het Hier & Nu. Alle triggers, verleiding, gedachten, weerstand, uitdaging, emoties mogen er zijn en worden persoonlijk onderzocht en vertaald in de dans. Er is dus geen enkele vorm, geen enkel houvast in pasjes of een overtuiging hoe deze dans eruit moet zien. Danservaring is ook niet nodig. Zo kwam er een keer een Marathonloper die voor het eerst de dansvloer op ging en vanuit het rennen ontstond zijn eerste eigen authentieke dans. Ook hier geldt niets moet, je kunt het niet fout of goed doen, je volgt niet de trainers… er gelden alleen enkele afspraken die we in co-creatie maken, over grenzen en wensen. In de Wild Soul Dance mag je ook bloot dansen of met bergen kleding aan. Zolang je het maar in de dans zelf tot uitdrukking brengt en het zelf draagt, d.w.z. je dringt niets van jou aan een ander op. Maar in de dans ga je een dialoog aan, waarbij ieder de ander uitnodigt om er helemaal te ZIJN met alles wat er is in het hier & nu. Er ontstaan prachtige dansen, telkens weer anders. Soms heel theatraal en ludiek, waarbij mensen verkleed dansen vanuit hun alterego, dan weer zacht en knuffelig met elkaar. Je kunt samen dansen, maar ook alleen, het hangt gewoon af hoe je je voelt en wat je nodig hebt. Deze dans is geschikt voor mensen met een open geest, nieuwsgierigheid & voldoende vertrouwen in zichzelf en elkaar. Meer over Wilde Ziel vind je hier. Aanmelden kan hier.